VZDRŽEVALNINA kabelskega priključka ( fizične osebe) 26,50 eur z DDV.

VZDRŽEVALNINA kabelskega priključka DU ( poslovne in državne ustanove) 44,46 eur z DDV.

Vsem uporabnikom kabelskega omrežja V CERKNICI in RAKEKU je na voljo kvalitetni  sprejem digitalne televizije z 240+ tv in radijskimi programi.

V primeru, da stranka želi na starejšem TV aparatu spremljati digitalno programsko shemo  si lahko na sedežu našega podjetja kupi zunanji DVB-C sprejemnik.

Digitalna televizija (DVB-C) v kabelskem omrežju deluje tako, da digitalne signale iz glavne postaje pošiljamo po optičnem ali koaksialnem omrežju do vašega doma. Naročnik lahko sprejema digitalno televizijo preko digitalnega sprejemnika ali pa direktno preko tv sprejemnika, kateri mora imeti vgrajen DVB-C sprejemnik. Za dodatno plačilne pakete pa si mora naročnik zagotoviti pametno kartico in dekodirni modul.

Prednosti digitalne televizije:

  • Izjemna ostrina slike – signal se prenaša v enaki kvaliteti in se ne stiska v varčnejši mpeg 4 kot to delajo mnogi ponudniki IP televizije
  • Visoka kakovost zvoka – večkanalni zvok (ki nam s primernim ozvočenjem s petimi zvočniki doma pričara vzdušje iz kinematografov)
  • Pester izbor programov – enostavno in prijazno izbiranje programov s pomočjo elektronskega programskega vodiča (EPG), ki vsebuje informacije o urniku in vsebini posameznih oddaj za več ur vnaprej. Najbolj uporabna lastnost elektronskega vodiča je, da nas opozarja na izbrane oddaje(samodejni preklop) oziroma da jih lahko celo samodejno posnamemo
  • Digitalni podnapisi – ki se vključijo v sliko – lepši izgled
  • Hitro preklaplanje – preklaplanje med kanali, kar pri IP televiziji zaradi stiskanja signala v varčnejši mpeg 4 signal traja običajno tudi 2 do 3 sekunde.
  • HD – izbrani televizijski programi v visoki ločljivosti HD TV
  • Možnost priklopa več kot dveh TV sprejemnikov